Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/covoare2/public_html/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/covoare2/public_html/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/covoare2/public_html/wp-includes/theme.php on line 506

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/covoare2/public_html/wp-includes/cache.php:36) in /home/covoare2/public_html/wp-includes/wpmu-functions.php on line 67

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/covoare2/public_html/wp-includes/cache.php:36) in /home/covoare2/public_html/wp-includes/wpmu-functions.php on line 68

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/covoare2/public_html/wp-includes/cache.php:36) in /home/covoare2/public_html/wp-includes/wpmu-functions.php on line 69
Anatolie » Blog Archive » Loteria Green Card - DV-2010

Anatolie

integrare fără asimilare

Loteria Green Card - DV-2010

Posted by Anatolie Gavriliuc on October 5th, 2008

dv2010.jpgCa de obicei, şi anul acesta loteria green card se desfăşoară în lunile Octombrie-Noiembrie. Aplicaţiile se acceptă numai online, de la 2 Octombrie 2008 până la 1 Decembrie 2008.

Adresa pentru aplicaţii - http://www.dvlottery.state.gov/

Instrucţiunile (în engleză) - http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1318.html
sau PDF - http://www.travel.state.gov/pdf/T1026V-DV-2010bulletin(3).pdf

ATENŢIE !!!

De fiecare dată am scris că loteria green card e GRATIS! Unicul loc pentru aplicaţii este adresa menţionată mai sus, la Departamentul de Stat al SUA.

Sunt o mulţime de firme care pretind că reprezintă guvernul sau că sunt acreditate să accepte aplicaţiile pentru loterie. Pentru serviciul lor ei iau bani (de obicei după ce ai câştigat, nu-ţi dau documentele până nu plăteşti), şi complică fără a fi necesar tot procesul. Nu face să te foloseşti de serviciile lor deoarece loteria e gratis! Poţi citi pe forum ce probleme au avut persoane care au apelat la serviciile unor aşa firme.

Mai multe materiale despre Green Card le am aici - Green Card 

Succese!

49 Responses to “Loteria Green Card - DV-2010”

 1. Sergiu Says:

  Buna Ziua!
  Am si eu o intrebare pentru “cunoscatori”…
  Am venit in SUA cu J1 dupa care mi-am schimbat statutul in B2. Dupa 6 luni de sedere legala cu B2 am ramas ilegal… ):(momentan tot in US ma aflu)
  Intrebarea mea este urmatoarea…. Care sunt sansele de a primi greencard in cazul in care am citigat la loteria vizelor?
  Multumesc Anticipat

 2. Anatolie Says:

  N-ai sanse. Daca castigi loteria nu poti primi Green Card-ul daca te-ai aflat ilegal in SUA.

  Unica metoda e daca te casatoresti cu cetatean american (si chiar atunci e extrem de greu daca te afli mai mult de un an ilegal).

 3. Andrei Says:

  Ce trebuie de facut daca castigatorul se afla deja in SUA pe o alta viza?
  In acest caz castigatorul are de ales: fie isi schimba statutul aflandu-se in SUA (Adjustment of Status), sau sa se reintoarca acasa si sa actioneze conform unei scheme standard (Consular Processing).———-luat de pe siteul www.greencard.md

 4. ion Says:

  oameni buni, o intrbare?
  scrieti va rog cine a reushit s se inscrie la loteria din anul acesta va rog?
  (daca exista cineva)
  cunosc deja 3 persoane care incearca de nenumarate ori shi nu merge, de fapt shi eu am incercat shi nu merge, ce sa fie?
  zice ca dispare conectia,ar fi el saitul beasy dar cred ca este luat in calcul totu , nu? )))
  parca ma duce capu cum se face tot procesul asta dar nu am nici o idee de ce se intimpla asha, tocmai la 3 (care-i cunosc eu)
  pace!

 5. Marin Says:

  Am incercat de mai multe ori sa ma inregistrez la dv-2010 da nu se primeste, se deconecteaza…,dar o sa mai incerc. Succese si voua :)))

 6. Serge Says:

  Si eu incerc de 2 saptamini sa bag aplicatie. Saitul efectiv e mort; nici photo validator nu lucreaza. Chiar am si sunat la KCC DV si ei tipa nu stiu nimic de asta. Nu am idee cine se poate inregistra la ei, caci din cite eu stiu la nimeni nu merge

 7. Valeriu Says:

  Salut Anatol!!!
  As vrea sa ma ajuti, daca esti la curent referitor la ce o sa te intreb!!!
  De fapt, am castigat la DV 2009; am primit primul plic cu acte, la care am si raspuns; am primit plicul nr.2 in care deja mi-a fost indicata data interviului la Ambasada SUA din Bucuresti…
  Printre actele pe care trebuie sa le prezint ar fi si o dovada a independendentei(autonomiei)financiare… adica ca as avea careva surse financiare care mi-ar fi suficiente p/u prima perioada de aflare in SUA!!!
  intrebare: in ce ar consta aceasta dovada a independ. financiare? tre sa am cont in banca si vre-o cateva mii de USD? sau sa incerc sa obtin vre-un contract din state?
  explica-mi te rog care e faza, si ce ar trebui sa intreprind!!!
  in rest, bafta tuturor… every thing is posible!!!
  ms anticipat Anatol!!!!

 8. Anatolie Says:

  am scris despre asta aici - Loteria Green Card - partea II

 9. ion Says:

  e vreo problema daca ancheta e completata pe numele cuiva iar la punctu 8a ,,in care of,, este indicat numele shi adresa unui prieten din state care vreau sa-mi primeasca plicul in caz de succes))))?

 10. Valeriu Says:

  Salut Anatol!!!
  O mica precizare: spune-mi te rog care e procedura de verificare a actelor si cum deruleaza interviul(in linii generale)?
  Multumesc anticipat!!!

 11. Alex Says:

  Cineva mi-a zis ca stie persoane care au fost deportate si pe urma au cistigat.. si ca nu sunt probleme daca ai ramas ilegal in SUA daca castigi la loterie. Anatol, e sigura informatia ca nu ai sanse daca ai ramas ilegal? Ma-i mutle voci zic ca nu e adevarat si ca poti sa aplici.

 12. Anatolie Says:

  Valeriu - vezi http://labordei.com/anatolie/archives/72

 13. Anatolie Says:

  Alex -
  Posibil ca persoanele in cauza au fost deportate cu incalcarea legislatiei. E posibil sa contestezi in curte orice hotarare a USCIS, insa trebuie sa ai baza pentru asta.

  De castigat loteria fiind ilegal - din cate cunosc eu (si ce mi-au spus si juristi in emigrare) - n-o poti lua. Poti aplica, poti castiga - insa nu poti lua Green Card-ul. Daca stii de vre-un caz care a mers, ar fi interesant sa aflam.

 14. Cristy Says:

  Anatol Salut!
  As avea si eu o mica intrebare…daca veti fi dispus sa raspundeti. Am fost in state cu visa J1 am revenit mai tirziu decit era permis, iar asta este o incalcare grava..pentru ei, dar am avut o cauza…pasaportul mi-a fost furat. As vrea sa stiu care ar fi sansele mele de a lua greencard-ul?

 15. Anatolie Gavriliuc Says:

  Cristy -
  Mi-i greu sa spun. Nu cunosc asa cazuri. E la discetia ambasadorului, si daca poti sa-i demonstrezi consulului ca ai actionat imediat (ai notificat INS-ul - ai apelat pentru replacement I-94) apoi poate e posibil sa-l convingi ca desi ai stat mai mult din cauza pasaportului pierdut - ai facut totul posibil sa rectifici situatia.

 16. Alex Says:

  Salut. Am si eu 1 intrebare simpla si anume:

  Pe ce site si cand poti verifica codul pe care il primesti dupa ce te`ai inscris pentru DV2010 ?

  Mersi mult !

 17. Angela Says:

  Puteti sa-mi spuneti, daca aplic la loterie in 2009,m inseamna ca in 2011 abia va avea loc extragerea???? nu inteleg, totul are loc in intarziere cu 2 ani??

 18. Dima Says:

  Buna ziua!
  Eu am asa o intrebare, daka inregistrarea am facuto prin alta firma si documentele , adika primu; pachet a venit la acea firma, cum eu pot sa mi le iau caci nu vreau sa am treaba cu firma data fiindka imi cer 1000 cde euro pentru asa numitul procesul imigrational? Ajutatima va rog!!!

 19. gabi Says:

  O singura intrebare simpla am si anume cand si cum pot verifica daca am castigat sau nu pt DV2010?
  Daca nu pot verifica atunci spune-mi te rog cand se face extragerea si cat dureaza pana cand esti instiintat ( cazul fericit) . Multumesc.

 20. mihai Says:

  http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1322.html aici gasiti toate informatiile necesare.

 21. candy Says:

  buna ,as vrea sa stiu si eu perioada de aplicatie pt DV 2009 multumesc!!

 22. mario Says:

  Salut! eu am asa o intrebarea, daca am aplicat la azil in USA de 2 luni si am avut interviul saptamina trecuta, dar l-am aminat, eu pot sa aplic si la Green Card, avocatul meu mi-a zis ca e strict inerzis, dar nu-mi poate argumenta in baza carui temei legal este intezis…

 23. mario Says:

  De fapt si prietenii de aici imi zic ca la loterie nu pot aplica pentru ca am cerut azil, dar as vrea sa stiu sigurrrr, mersi anticipat

 24. Anatolie Says:

  Cred ca poti apela la loterie. Apelarea la loterie nu e apelare la emigrare, e doar participarea in loterie. Iar daca vei castiga si vei primi pachetul de emigrare, atunci va trebui sa alegi - sau continui procedura de azil, sau o abandonezi si mergi pe programul de emigrare prin Diversity Visa Program.

 25. Ina Says:

  Salut! Am cistigat in loterie. Acum se perfecteaza actele. Daca o sa mearga ok, prin martie o sa am visa. Am 24 ani, studii superioare, necasatorita. Din cite am inteles, greenul se elibereaza aprx in 11 luni. Cu ce as putea sa ma ocup in acest timp? Intreb asta pt ca vreau sa ma intorc in MD.

 26. Ina Says:

  Engleza o cunosc la mediu. As vrea o ocupatie serioasa. Poate chiar si studii. Nu stiu. Cer un sfat. Va rog. Multumesc.

 27. Anatolie Says:

  Falicitari, Ina!

  Nu prea inteleg intrebarea ta. Te afli acum in SUA? Sau intrebarea e ce-ai putea face odata ajunsa in SUA pana primesti actualul GC? Sau vrei sa te ocupi cu ceva in RM?

  Tipic procedura e urmatoarea: fiind in RM primesti viza de intrare in SUA (pachetul GC). La intrarea in SUA primesti in pasaport o stampila rosie DV-2010 (sau ce an acolo) valabila pe 1 an. Aceasta stampila in pasaport e Green Card-ul tau pana il primesti pe cel permanent. Din momentul intrarii in SUA ai dreptul la munca si la resedinta permanenta, si deasemenea la intrarea/iesirea din SUA fara vize.

 28. Ina Says:

  Adica eu pot iesi de pe terit SUA in orice moment pina a primi GC propriu-zis? Da, eu sunt in MD. Intreb asta in caz de o eventuala plecare in SUA. Merci!

 29. Anatolie Gavriliuc Says:

  Da, stampila ceea rosie din pasaport e echivalentul GC. De obicei vei primi actualul GC cam in vre-o 3 luni de la intrarea in SUA, insa stampila din pasaport are aceeasi valoare.

  Da vrei sa te intorci in RM sa termini ceva afaceri, sau din alte considerente? In genere, eu te-as sfatui odata intrata in SUA sa-ti cauti agresiv de lucru si sa inveti limba engleza cat mai bine, pentru a-ti mari sansele de izbanda pe viitor.

 30. Ina Says:

  Multumesc tare mult!

 31. Ina Says:

  Anatolie, sorry, mai am asa o intrebare… Daca ma casatoresc pina a pleca in SUA, ce sanse are sotul meu in a obtine CG si cum functioneaza asta?

 32. Anatolie Gavriliuc Says:

  Daca te casatoresti pana la interviul final (cand primesti pachetul cu viza GC) atunci sotul tau va primi si el GC. Cel mai probabil va trebiu sa notifici ambasada inainte de interviu, plus posibil ca interviul sa fie contramandat pe mai tarziu. Insa sotul (cel mai probabil) va primi si el GC (va trebui posibil sa demonstrezi ca casatorie nu e falsa - fotografii de la nunta, etc..)

  Iar daca va casatoriti dupa ce ai interviul final, apoi sotul tau nu va prii GC pana tu nu devii cateatean american (sau el capata GC prin alte cai - loterie, etc..).

 33. Dora Says:

  Buna! Daca ma puteti ajuta, am o intrebare: sunt cetatean al RM, detin GC dar ma aflu in MD. Sunt casatorita cu un moldovean dar el nu poseda GC. Sunt insarcinata. Daca plec sa nasc in SUA, ce sanse are copilul meu: primeste GC sau cetatenie USA? Multumesc!

 34. Anatolie Says:

  Daca nasti in SUA copilul devine automat cetatean SUA (si mentine cetatenia RM si/sau RO in baza cetateniei parintilor).

  Sotul tau realistic nu poate capata GC pana cand tu nu devii cetatean SUA. El poate incerca Loteria Green Card - http://labordei.com/anatolie/archives/131 . Mai este si varianta vizei V1, insa perioada de asteptare e curent 10 ani. Asa-ca, cum am si zis, realistic pentru dansul sa capete GC e numai dupa naturalizarea ta.

  Considera alte variante - poate el poate pleca in SUA pe alte vize - H1b, J1 sau J2, F1, poate chiar B1. Astfel ati putea fi impreuna in SUA pana te naturalizezi.

 35. Maxim Says:

  Salutare Anatol..!! vara aceasta mau anuntzat ca am cishtigat loteria de a obtzine GC-ul ..!! vreau sa spun ca nu mia venit plicul acasa ci meau sunat … am mers la ei, acolo meau aratat toate documentele ca intradevar am cishtigat plus la asta a spus ca trebui 949 de euro, inafara de zbor,drum,ambasada …… Te rog mult sa-mi spui cum stau lucrurile in asha caz ..??????

 36. Ina Says:

  Buna tuturor! In cazul GC, care este procentajul persoanelor care nu trec interviul la ambasada SUA si de ce. Multumesc!

 37. Andrei Says:

  Noroc Anatol! Sunt in state ilegal daca prietena mea aflinduse in RM cistiga loteria, ma casatoresc cu ea pina la interviul final, atunci primesc si eu GC?
  Iti multumesc anticipat!

 38. Anatolie Says:

  Andrei,
  daca te-ai aflat in state ilegal atunci nu te califici pentru green card prin loterie.

 39. sergiu.moldova Says:

  buna anatolie. sunt chistigator dv 2010, sunt in usa legal shi toate doc sunt ok, astept numarul sa devina curent…. intre timp mam casatorit … doc is gata , sotzia e legala shi ea, am intrebarea; ete careva riscuri ca sa prvalim interviul???? e real ne cunoastem de ceva timp shi nu e fictiv casatorie…. astept raspuns…. care probleme pot fi intimpinate???

 40. Vladimir Says:

  Buna seara dragi concetateni! Sotia mea a cistigat in loterie. Acum perfectam actele. Ambasada mi-a spus ca la interviu sa am cu mine DS-5501 Form deja completat. Unde pot gasi acest formular si care sunt restrictiile referitor la acesta? Va fi o problema daca il scot de pe net pt ca in net este aplicarea electronica? Multumesc anticipat.

 41. Ivan Cerniciuc Says:

  Salut la toti, am asa o intrebare, va rog sa ma ajutati, eu am castigat in loterie, am si primit deja green cardul (viza in pasaport), plec curand in SUA, acolo in scurt timp trebuie sa primesc plasticul. Acum am intalnit o fata din Moldova cu care asi vrea sa ma casatoresc, daca ma casatoresc cu ea, ea poate primi green cardul??? Si cum trebuie sa procedez? Va multumesc anticipat!

 42. Natalia Says:

  Salut! la mine situatia e similara cu ce a lui Ivan Cerniciuc, doar ca eu cu iubitul meu avem o relatie de peste 2 ani. Fiind eu cistigatoarea, pe data de 9 martie am interviul si planific sa plec in mai.Deja am inteles ca nu este real sa plecam impreuna, casatorindu-ne dupa interviu, astfel astept de la voi sfaturi prin ce modalitati si cum ar putea sa ajunga, la mine si in cit timp(mai scurt posibil)???
  Va multumesc!

 43. Anatolie Says:

  Ivan-
  vezi ce i-am scris si lui Vadim http://labordei.com/anatolie/archives/20#comment-2100
  Cel mai probabil va trebui sa astepti 5 ani pana veti putea fi impreuna in SUA.

  Natalia -
  daca vrei sa plecati impreuna trebuie sa va casatoriti pana la interviu.

 44. Natalia Says:

  Salut,
  Cum am mai scris mai inainte, am avut interviul pe 9 martie si l-am trecut cu succes, adica am primit visa in pasaport!Acum ma interesez daca mai am nevoie de careva acte sau certificate la plecarea din tara?(citisem pe undeva) in afara de plicul galben primit la ambasada.
  Am planificat plecarea pe 15-17 aprilie.

  Va multumesc!

 45. Natalia Says:

  Pleeeeeeeaaaaase cineva?

 46. Doina Says:

  salut Anatolie spune-mi te rog in caz ca am luat un refuz la ambasada am sanse sa mai am green card?thx

 47. IOnut Says:

  Buna ,

  Am si eu o intrebare legata de casatorie!
  EU meu castigat la loterie si am c
  ase number: 2011EU00021XXX
  primit plic 25MAI
  localitate: VALCEA, JUD VALCEA
  stare civila: necasatorit(inca) si nu stim daca trebuie sa facem actele de casatorie inainte de a trimite plicul 1,pentru a completa atat eu cat si ea formularele,sau putem face acest lucru dupa ce trimitem plicul completat doar de mine (castigatorul)? ,iar plicul il putem trimite prin posta urgenta in max 3-4 zile sa ajunga castigand timp iar ,costurile fiind suportate de noi?sau trebuie trimise tot prin posta si dureaza 2 sapt si altii de sunt mai aproape sa ne ia locul?Astept urgent un raspuns!

  Va multumesc!

 48. natalia Says:

  buna,pe 12 septembrie 2010 ap aplicat pentru green card,cand o sa aiba loc loteria?
  Va multumesc!

 49. abercrombie Says:

  Credo che i fatti scritte entro il write-up è davvero eccezionale. Sto facendo un lavoro in una missione di analisi preliminare per quanto riguarda questo argomento e il vostro weblog veramente aiutato con numerose considerazioni che ho avuto. Sto creando una tesina per la scuola e io? M attualmente seguendo molti blog per la valutazione.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>